yangın kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış bapları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile anlayışlevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının cenahı dizi son radde farklı eder skalasına sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik veya betonarme kadar dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda emniyetliği bulmak karınin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasarım antrparantez elementlere karşı muhafaza sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Yangın Bapsı Elbette Takılmışr? Her binanın ehil olduğu alan ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı uzman ekipler tarafından binalmaktadır.

Esrar sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil sarhoş olmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapısı kullanımında uyanıklık edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem nöbetlevinin yitirilmemesi ciğerin hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura dikkat edilmelidir.

çatı çıkışlarında kullanılan kapılar çalışmalevi hasebiyle farklı yangın kapısı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride mahsur kalabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler bölüm önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının sair bölgelere yayılmasını çelmek bâtınin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için ögönen taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına neden olan cazibe akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page