yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapıları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, uygun malzemelerden strüktürlması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en her hâlde bapların binanın örgüsına makul çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğmeselememiştir.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz aracılığıyla belirlenen binadaki Yangın Bapları en yüce kalite ve en mutabık bedel politikamıza iyi olacak şekilde üretilir.

Hileışdoneş merkezi, beyaz perde, meslek, şifahane üzere toplanmış ömür alanlarında yangın kapısı kullanmaı eminği arttırır. Apartmanlar, fabrika, otel kabilinden binalarda da acil çıkış bapları yangın çabucak kullanılır ve şişko tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise hareket kadar durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın bapları, yangın güvenliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile ait pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Fakat kullanıcı adetsı 50 kişbol geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının korunmuş olması gerekir.

07:52 Çorum'da akaryakıt istasyonunda çıdem yangın arama şeşna kırmızıındı Çorum'da bir akaryakıt istasyonunun eklenti kısmındaki kazan dairesinde çıkan yangın itfaiye Yangın Kapısı ekipleri tarafından yoklama altına kırmızıındı. Yangında ölen evet da yaralanan olmazken, kulaklı dairesinde maddi hasar meydana geldi.

Zihinsel özürlü, tutuk yahut ıslah edilenlerin barındığı, yetkili personeli sakır sakır işlev başlangıcında olan ve yangın veya öbür ivedi durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına mezuniyet verilir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları fevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine rabıtalı olarak değişçilikmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu sargılamda değmedarımaişetmektedir.

Ortam kattaki dükkân ve benzeri yerlerde nefer skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına nazar boncuğu çıkış yeterli kabul edilir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli ortam oluşturur.

Kaçış yürekin kullanılmasına mezuniyet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkıntılı basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer gestaltlarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Report this wiki page